İskambil Falı Nedir?

                                                

İskambil falı, en eski kehanet yöntemlerinden birisidir. Başlangıç tarihi olarak 14’üncü yüzyıl başları olduğuna inanılır. Avrupa’da oyun kartlarının icadından hemen sonra ortaya çıkmış olan bir fal türüdür. Tarot falına çokça benzerlik göstermektedir. Lakin İskambil falında açılımların farklı yolları da bulunmaktadır. Her kart dört elementi temsil eder. Her bir elementte toplam 13 kart barındırır. Toplamda 52 tane kart bulunmaktadır ve bu durum yılın 52 haftasını semboller. İskambil kartlarından papaz, kız, vale ve sayılar bir arada seçildiği zaman insan ömrüne dair bilgiler sunmaktadır. Sıklıkla kişilerin özelliklerine, geleceğe yönelik iş, aile ve aşk hayatı hakkında cevaplar sunmaktadır.

Maça Kartları: Hava Elementi

Maça kartları iskambil falında havayı semboller. Genellikle insanların içerisinde bulunan dedikodu, rekabet, sırlar ve hayat içindeki hayal kırıklıklarını temsil eder.

Karo Kartları: Toprak Elementi

Karo kartı toprağı semboller. Genellikle iş hayatı, kariyer ve parasal durumları temsil eder.

Sinek Kartları: Ateş Elementi

Sinek kartları ateşi semboller. Genellikle kariyeri, özel hayattaki tutkuyu ve yaşanılması planlanan başarıyı temsil eder. Hayat içerisinde barınan başarıları ve mutlulukları semboller.

Kupa Kartı: Su Elementi

Kupa kartları suyu temsil eder. Genellikle aşk, arkadaşlık, dostluk ve içeride yaşanılan duyguları temsil eder. Mutluluk kartları olarak da yorumlanabilir.

Gerçek fal baktırmak için Fal Sokağı'nın ünlü yorumcularına mesaj veya telefonla ulaşabilir ve anında şimdi buraya tıklayarak canlı fal baktırabilirsiniz.